Personalitatea zilei

Pagina 3 din 6 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

In jos

Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Lun Aug 10, 2015 3:10 pm

Rezumarea primului mesaj :

Aici vom posta urări de ,,LA MULŢI ANI'' pentru cei ce ne încântă cu vocea sau talentul lor actoricesc!

Una dintre cele mai iubite slujitoare ale scenei româneşti, Tamara Buciuceanu-Botez, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.
Îi doresc doamnei Tamara Buciuceanu-Botez multă sănătate şi multă fericire!


La mulţi ani, iubită doamnă!

Ultima editare efectuata de catre Donna in Dum Dec 13, 2015 6:27 pm, editata de 6 ori


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos


Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Joi Apr 21, 2016 7:45 am

Mai populară ca oricând, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii celebrează 90-a aniversare.
Urcată pe tron în 1952, la vârsta de 25 de ani, suverana a depăşit - în 2015 - recordul de longevitate deținut de regina Victoria. 
Salve de tun vor răsuna la Londra pentru a marca evenimentul aniversar. 


Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Lun Mai 09, 2016 8:48 pm

Intr-o zi de 9 mai 1895 s-a nascut marele si dragul nostru poet Lucian Blaga !
La multi ani in vesnicie ! Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Vin Mai 13, 2016 9:59 pm

35 de ani de la zborul în Cosmos al cosmonautului român Dumitru PrunariuSâmbătă se împlinesc 35 de ani de la zborul în cosmos al cosmonautului român Dumitru Prunariu. Pe 14 mai 1981, avea 28 de ani. Misiunea Soiuz 40 a durat 7 zile, 20 de ore, 42 de minute și 52 de secunde, timp în care naveta a înconjurat Pământul de 125 de ori și a parcurs peste 5 milioane de kilometri. Personalitatea zilei, pe Drum cu Prioritate, este singurul român care a zburat în Cosmos .
Pe 14 și 15 mai are loc la Biblioteca Națională Astro Fest și timp de 4 zile, momentul va fi sărbătorit prin tot felul de evenimente – observații astronomice, cursuri, expoziții de fotografie. La aceste evenimente vă puteți întâlni și cu singurul român care a zburat în Cosmos.


Audio Player


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de JIL la data de Vin Mai 13, 2016 10:19 pm

Era 14 mai 1981. La cosmodromul Baikonur toată echipa încerca să-şi ascundă emoţiile. Locotenentul major ing. Dumitru Prunariu era cu colegul rus Leonid Popov la bordul navei Soiuz-40 şi aştepta să pornească în aventura vieţii. Racheta care avea să-i ducă pe orbită a decolat la ora 20, 16 minute şi 38 de secunde, ora Bucureştiului. La 30 de ani de la zbor, Dumitru Prunariu, cel de-al 103-lea pământean în Cosmos, vorbeşte despre clipele dificile prin care a trecut înainte să ajungă pe orbită, despre cadoul pe care l-a dus în spaţiu, dar şi despre felul în care familia i-a acceptat pasiunea.

"Cred că cel mai greu moment a fost nu acolo sus, ci poate cu o zi înainte de a pleca în Cosmos, pentru că atunci ai în sfârşit timp să te gândeşti la ce va urma în viitorul foarte apropiat. Eşti convins că tehnica te ajută, că este fiabilă, că o stăpâneşti foarte bine. Dar în acelaşi timp există şi un sentiment uman de reţinere. Şi totuşi, dacă se va întâmpla ceva? Până acum, aproape 5% din cei care au zburat în misiuni cosmice au plecat dintre cei vii din cauza unor probleme tehnice", spune Dumitru Prunariu. În cele câteva ore libere pe care le-a avut în ziua de dinaintea zborului a făcut în minte tot felul de scenarii. Ştia că exista riscul să nu se mai întoarcă. Orice deşeu cosmic sau meteorit putea lovi oricând nava şi se putea trezi plutind în spaţiu, fără nicio şansă.
"Cu toate acestea, dorinţa de a zbura a fost mult mai mare. Dorinţa de a vedea Pământul din afara atmosferei terestre", povesteşte el. Pentru zbor, muncise intens 3 ani în Orăşelul Stelar de lângă Moscova, iar dintre toţi candidaţii din programul Intercosmos era singurul care luase calificative maxime la toate examenele.
Coniacul românesc, vedetă în Cosmos
În ziua de 14 mai, totul s-a petrecut repede. N-a fost timp de gânduri negre şi nici de momente de cumpănă. Pregătirile s-au făcut cu rigurozitate. Nu era loc pentru greşeli. Dumitru Prunariu a urcat la bordul Soiuz-40 împreună cu colonelul sovietic Leonid Popov, care petrecuse cu un an în urmă 186 de zile în spaţiu. "În momentul în care m-am văzut instalat în nava cosmică, parcă s-a coborât în jurul meu un con de energie protectoare, care îmi transmitea parcă încredere că totul se va desfăşura cu bine până voi reveni pe Pământ", îşi aminteşte cosmonautul român.
Lansarea a fost un succes. Dumitru Prunariu devenea al 103-lea pământean care ajungea în spaţiu, iar România a 11-a ţară din lume care trimite un cosmonaut propriu. După numai 9 minute de la decolare, cei doi se aflau deja la 220 km înălţime deasupra Pământului şi la 3.000 km de punctul de lansare. În ziua următoare, Prunariu şi Popov au făcut manevre orbitale de corectare şi ridicare a orbitei şi manevrele de cuplare cu staţia orbitală Saliut-6, care îi găzduia pe cosmonauţii sovietici Vladimir Kovalionok şi Victor Savinîh.

"Călătoria în spaţiu a fost fascinantă. Prin unicitatea ei, prin mediul în care se trăieşte în spaţiul cosmic, caracterizat de imponderabilitate, de spaţii restrânse, desigur şi de radiaţii, dar pe acestea nu le simţi pe pielea ta atunci. Acestea se simt mai târziu, după ce te întorci", spune Dumitru Prunariu. Nu s-a dus în spaţiu cu mâna goală. Deşi oficial băutura era interzisă în misiunile spaţiale, tradiţia impunea cinstirea echipajului staţiei orbitale. Iar coniacul românesc dus de Prunariu a fost apreciat. Românul a mai ascuns în costum o legătură de ceapă verde, trimisă de Nina Kovalionok pentru soţul său.
Primul şi unicul cosmonaut român a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute, timp în care s-a rotit de 125 ori în jurul planetei. Echipajul lui Saliut-6 era în interior, cât de cât protejat, însă în exteriorul laboratorului temperatura varia între - 150 şi + 150 grade. N-a fost un zbor de agrement, ci unul ştiinţific, în care cei patru cosmonauţi au făcut experimente în mare parte gândite de specialişti români. Cercetările au atins domenii ca astrofizica, tehologiile spaţiale, medicina, biologia şi psihologia. Rezultatele obţinute de echipa lui Prunariu au ajuns să fie utilizate la pregătirea viitoarelor zboruri.

Ce i-a spus soţia la întoarcere
Scenariile negre la care se gândise cosmonautul român erau pe punctul să se împlinească la revenirea pe Pământ. Aterizarea s-a făcut cu mari emoţii. Paraşuta s-a deschis cu 4 secunde mai târziu decât era programat. Capsula lui Prunariu a atins Pământul la 225 km de oraşul Djezkazgan din Kazahstan. S-a bucurat când a auzit din nou vorbindu-se româneşte. Pe staţia orbitală comunicarea directă cu cei de acasă nu se realiza, atunci.
"Eram însurat de 6 ani şi aveam şi doi copii. Să ştiţi că n-am o nevastă care să mă fi ţinut sub papuc atât de tare încât să nu mă lase să zbor în Cosmos. Este şi ea la bază inginer de aviaţie, aşa cum sunt şi eu, şi nu a fost niciodată împotrivă să zbor în spaţiul cosmic. Abia după ce am zburat, deşi permanent m-a susţinut din plin, mi-a declarat: "ştii, mă bucur că ai zburat, dar mi-aş fi dorit foarte mult să nu fi zburat, să ai o viaţă normală, aşezată, de om obişnuit, să stai cu familia acasă, să te ocupi de noi toţi", mărturiseşte Dumitru Prunariu. Viaţa de cosmonaut i-a oferit satisfacţii unice, dar l-a ţinut departe de cei dragi. "Eşti privat de multe clipe alături de cei dragi, de familie, de momente din viaţa copiilor care cresc, cresc repede", spune el.


Dulcea limbă românească a-nceput să se pocească...vom citi şi scrie bine in "pocite" limbi străine...
[Constantin Enescu]

"fostul de mine,
azi sunt..."
avatar
JIL
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 7866

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de JIL la data de Vin Mai 13, 2016 10:22 pm

Despre perioada Ceauşescu, Dumitru Prunariu îşi aminteşte un banc care l-ar fi pus faţă în faţă cu fostul dictator. "Vizitam multe judeţe pe atunci şi eram primit de secretarii de partid, care erau foarte obedienţi politic. Cu toate acestea, un banc făcea furori şi, cu toate restricţiile, şi cei din sud, şi cei din nord, şi din vest, şi din estul ţării mi-l şopteau la ureche. Se spune că, după ce m-am întors din Cosmos, la întâlnirea oficială cu Ceauşescu, acesta, după ce a vizionat câteva imagini cu mine în imponderabilitate, m-a întrebat: "Tovarăşul Prunariu, voiai să imiţi pe cineva că tot dădeai din mâini?". Se ştia că Ceauşescu gesticula mult când îşi ţinea nesfârşitele prelegeri. Eu zic: "Tovarăşul, ştiţi, era imponderabilitate acolo şi nici asupra mâinilor mele nu acţionează legea gravitaţiei". Ceauşescu a băgat la cap, a tăcut din gură şi seara, acasă, la culcare, o întreabă pe soţie, care era şefa celei mai puternice structuri de cercetare din ţară: "Mă, Eleno, când am dat eu legea aia a gravitaţiei?", ştiindu-se faptul că Ceauşescu dădea foarte multe legi în perioada aceea. Ea îi răspunde: "Nu ştiu, Nicule, că tu eşti cu legile, eu cu ştiinţa"". laught laught


Dulcea limbă românească a-nceput să se pocească...vom citi şi scrie bine in "pocite" limbi străine...
[Constantin Enescu]

"fostul de mine,
azi sunt..."
avatar
JIL
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 7866

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Vin Mai 13, 2016 10:23 pm

laught laught laught laught laught


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Vin Mai 13, 2016 10:24 pm

Foarte frumoase completări, Bil, mulţumesc!!  bine


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Lun Mai 16, 2016 10:23 pm

La mulți ani, Pierce Brosnan!,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Lun Mai 23, 2016 8:54 pm

Astazi este ziua domnului G. Liiceanu, domnul caruia ii datoram mare parte din cartile inteligente, necesare si frumoase din bibliotecile noastre, din ultimele decenii.
Plus intalnirea cu personalitati din secolul trecut si secolul acesta, din tara si din strainatate, intalniri prin texte, conferinte si evenimente de mare tinuta.
Multumim domnului Liiceanu pentru editura si librariile Humanitas, pentru aceste proiecte culturale care ne-au consolidat educatia si ne-au ajutat in alegerile pe care le-am facut si le facem in viata.
LA MULŢI ANI!!,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Mier Iun 01, 2016 3:25 pm

Pe ‪#‎1iunie‬ se împlinesc 90 de ani de la naşterea actriţei Marilyn Monroe.
Ultima şedinţă foto a actriţei a fost realizată de prietenul ei, fotograful George Barris, pe plaja din Santa Monica, pe 13 iulie 1962, cu doar 3 săptămâni înainte de a fi găsită moartă în apartamentul său din Los Angeles.Norma Jeane Mortensen, cunoscută sub numele de Marilyn Monroe, s-a născut pe 1 iunie 1926. A fost actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop, printre cele mai celebre ale secolului XX.
Pe 5 august 1962, a fost găsită moartă în casa sa din Los Angeles. Moartea sa, oficial înregistrată ca o probabilă sinucidere prin consum excesiv de medicamente, a fost marcată de lipsa de profesionalism a anchetei poliției, devenind, astfel, o temă folosită în teoria conspirației.
Ultima şedinţă foto a actriţei a fost realizată de prietenul ei, fotograful George Barris, pe plaja din Santa Monica, pe 13 iulie 1962, cu doar 3 săptămâni înainte de a fi găsită moartă  în apartamentul său din Los Angeles.

,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Mier Aug 10, 2016 11:32 am

@Donna a scris:Aici vom posta urări de ,,LA MULŢI ANI'' pentru cei ce ne încântă cu vocea sau talentul lor actoricesc!

Una dintre cele mai iubite slujitoare ale scenei româneşti, Tamara Buciuceanu-Botez, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.
Îi doresc doamnei Tamara Buciuceanu-Botez multă sănătate şi multă fericire!


La mulţi ani, iubită doamnă!


 A mai trecut un an, LA MULTI ANI unei mari doamne a teatrului, care spunea ca a trăit doua vieți, una fizica, reala, si cealaltă in care a împlinit 64 de ani de teatru! Multi înainte!  tranda


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Sam Aug 27, 2016 10:22 am

LA MULTI ANI unui talentat actor, născut pe 27 august 1950, la Botoșani. Să ne trăiești, Mihai Mălaimare!!,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Vin Sept 09, 2016 7:48 am

Azi sarbatoritul e un actor care pentru mine personal are un farmec aparte...ce mai, îmi place de mor!! Happy birthday, Hugh Grant!! pupi

http://www.radiocraiova.ro/personalitatea-zilei-hugh-grant/


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Lord of the Starfields la data de Mier Sept 14, 2016 12:49 amCu un pic de intarziere ....ieri 13 s-au implinit 117 ani de la nasterea CAPITANULUI Corneliu Zelea Codreanu....

http://www.identitatea.ro/13-septembrie-ziua-de-nastere-lui-corneliu-zelea-codreanu/
avatar
Lord of the Starfields
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 288

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Mier Sept 21, 2016 1:57 pm

Mulțumesc, Deus, pentru ca mi-ai spus, eu nu știam ca e ziua lui, desi e unul din scriitorii mei preferați! 
LA MULTI ANI, STEPHEN KING!!


Celebru prin romanele sale horror, ecranizate aproape în totalitate pe micul sau marele ecran, Stephen Edwin King a scris câteva lucrări sub pseudonimul Richard Bachman. King posedă o cunoaștere profundă a genului horror, fapt evidențiat de volumul său nonficțiune „Danse Macabre” (Dans macabru), care examinează titlurile notabile din literatura și cinema-ul horror de-a lungul ultimelor decenii.
El a scris câteva titluri și în afara genului horror, inclusiv nuvelele „The Body” (Cadavrul) și „Rita Hayworth and the Shawshank Redemption”, precum și romanele „The Green Mile” (Culoarul Morții, de asemenea ecranizat, cu Tom Hanks în rolul principal), „The Eyes of the Dragon”, (Ochii dragonului) și „Hearts in Atlantis” (Suflete Pierdute în Atlantida).


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Mier Sept 21, 2016 2:07 pm

Nuvelele menționate mai sus le-am citit si eu, fac parte dintr-o carte numita ,,Anotimpuri diferite". ,,Shawshank redemption" a fost si el ecranizat... Surprinzător, năucitor, captivant, scriitorul care da dependență...
Îmi place ca horror-ul lui e atât de real încât ai impresia ca ti se pit întâmpla si tie lucrurile alea, in orice moment...
Singurul roman al lui care s-a terminat aiurea, după părerea mea, adică pe la jumătatea acțiunii, este ,,Sub dom". Ideea e geniala, un orășel din SUA care se trezește deodata izolat de un clopot transparent, de care păsările se izbeau, nevazandu-l, si mureau, evident, acționa ca o veritabila barieră invizibilă...


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Mar Sept 27, 2016 3:29 pm
În a 27-a zi de septembrie, îl aniversăm peDumitru-Dorin Prunariu, singurul român care a ajuns în cosmos.
Călătoria sa a început la 14 mai 1981, cândDumitru-Dorin Prunariu avea 28 de ani.
Misiunea Soiuz 40 a durat 7 zile, 20 de ore, 42 de minute și 52 de secunde, timp în care naveta a înconjurat Terrra de 125 de ori, parcurgând peste 5 milioane de kilometri.
A absolvit Facultatea de Aeronave a Institutului Politehnic din București (1976), în această perioadă fiind deja pilot sportiv în cadrul aerocluburilor din București și Brașov. În 1985, a devenit doctorand în cadrul Institutului de Aviație din București, iar în 1999 a obținut titlul științific de doctor inginer cuspecializarea”Dinamica sistemelor aerospațiale”.
A beneficiat de o bursă în cadrul Institutului Internațional de Formare și Management în Aviație din Montreal (Canada, 1991).
A lucrat ca inginer la Întreprinderea de construcții aeronautice IAR Ghimbav (1976-1977). A urmat cursurile Școlii militare de ofițeri în rezervă pe care a absolvit-o în 1977.
În 1978, Dumitru-Dorin Prunariu a fost selecționat în cadrul grupului de candidați cosmonauți români pentru programul „Intercosmos”. În 1978 a devenit ofițer activ al armatei române.
Între anii 1978 și 1981, a participat la ultimele pregătiri pentru zboruri cosmice pilotate pe nave de tip „Soiuz” și laboratoare speciale de tip „Saliut”, la Centrul de pregătire a cosmonauților „Iuri Gagarin” de lângă Moscova. Echipajul din care făcea parte a fost desemnat pentru efectuarea primului zbor cosmic româno-sovietic.
Astfel, în seara zilei de 14 mai 1981, la ora 20,17 (ora Bucureștiului), a decolat în spațiul extraterestru cu nava Soiuz 40, care a efectuat joncțiunea cu complexul orbital „Saliut 6-Soiuz-T4”.
La misiunea Soiuz 40 au participat, în calitate de comandant, Leonid Ivanovici Popov, un cosmonaut sovietic de origine ucraineană, aflat la un singur zbor cosmic înainte de a fi inclus în respectiva misiune, și românul Dumitru Dorin Prunariu, cosmonaut-cercetător. Echipajul de rezervă a fost format din Iuri Romanenko (URSS) — comandant și Dumitru Dediu (România) — cosmonaut cercetător.
Revenirea pe Pământ a avut loc la 22 mai 1981. În urma acestui zbor, Dumitru Prunariu a devenit primul cosmonaut român și al 103-lea cosmonaut din lume.
„Anii trec, dar important este ce experiență lăsăm în urmă, câți tineri mobilizăm să ne calce pe urme și, normal, câte eforturi facem să menținem ceea ce este și să dezvoltăm ceea ce trebuie dezvoltat”, spunea cosmonautul român u ocazia împlinirii a zece ani de existență a Clubului de astronomie „Meridian Zero”, din Oradea.


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Sam Oct 01, 2016 8:09 am

La mulți ani, Cristian Tudor Popescu!!

Cristian Tudor Popescu își sărbătorește ziua de naștere sâmbătă, 1 octombrie. Primele urări le-a primit chiar în redacția Europa FM, alături de un tort și o sticlă de șampanie. Jurnalistul a mărturisit că simte că a întinerit de când este în echipa Europa FM, unde vine înDeșteptarea cu Judecata de Joi și aduce cel mai provocator format radio din FM, în fiecare vineri, alături de Vlad Petreanu la Avocatul Diavolului.

După 1989, a lucrat la Adevărul, ziar pe care l-a condus până în 2005. Împreună cu o parte din redacția Adevărul, a fondat Gândul, devenind directorul noului ziar. Între 2003 și 2006, a fost președinte al Clubului Român de Presă. În 2015, a părăsit ziarul Gândul. În prezent, este și comentator la postul de televiziune Digi 24. A fondat platforma online Republica, împreună cu Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru.
Cristian Tudor Popescu este doctor în cinematografie și media, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul românesc, dar și membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor din România.
Invitat în emisiunea La Radio cu Andreea Esca,Cristian Tudor Popescu a dezvăluit povești fascinante despre modul în care a copilărit și s-a format. „Când eram adolescent, tratam dragostea ca și cum aș fi fost bolnav de hepatită”, mărturisea atunci Cristian Tudor Popescu .


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Personalitatea zilei, Catherine Deneuve

Mesaj Scris de Donna la data de Sam Oct 22, 2016 9:17 am


Una dintre cele mai respectate actrițe din industria filmului francez, Catherine Deneuve și-a câștigat reputația jucând într-o serie de filme ale renumiților regizori Luis Bunuel și Roman Polanski. Fiică actorului de teatru și film Maurice Dorleac, Deneuve s-a născut la Paris pe 22 octombrie 1943.
A debutat în film la vârsta de 13 ani, cu un rol în filmul din 1956 Les Collegiennes și merge mai departe pentru a juca în filmele unor regizori precum Roger Vadim (cu care are un copil) inainte de marele succes cu musical-ul lui Jaques Demy,Les Parapluies de Cherbourg . Are o izbucnire cu două roluri in filmul lui Roman Polanski, Repulsionin 1965 și în filmul lui Bunuel din 1967 Belle de Jour. In același an, dă dovada de talent în filmul lui Demy, Umbrellas, urmat de Les Demoiselles de Rochefort, în care joacă alături de sora ei Françoise Dorleac.
Catherine Deneuve a fost premiată de Academia Fanceză de Cinema pentru cea mai buna actriță în 1980 cu The Last Metro (1980) și în 1982 la același festival și aceeasi categorie a câștigat cu Place Vendome (1998). La Festivalul de Film de la Veneția în 1988 a câștigat premiul pentru cea mai buna actriță cu Place Vendome (1998) și în 1992 a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actrițăcu filmul Indochine (1992).
În anul 2000, Deneuve a primit mai multa atenție din partea criticilor când a fost distribuită alături de islandeza Björk in filmul lui Lars von Trier, musical-ul Dancer in the Dark, film ce a si câștigat premiul Palme d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.
În 2013 a jucat în pelicula Elle s’en va/On My Way,regizată de Emmanuelle Bercot, care, la rândul ei a fost nominalizată la Ursul de Aur la Festivalul Inrenațional de Film de la Berlin.
 
Sursa: ro.wikipedia.org


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Lun Oct 24, 2016 11:09 am
Îndrăgiță actriță de comedie, Draga Olteanu Matei s-a născut la 24 octombrie 1933, în București.
Artista a interpretat zeci de roluri memorabile.
În 2003, a fost declarată cea mai iubită actriță la o gală organizată de TVR și PTWB (Prime Time World Broadcast).
În 2010, întreaga sa carieră i-a fost răsplătită cu un trofeu Gopo.


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Sam Noi 12, 2016 2:45 pm

Primul zece din istoria gimnasticii, la Montreal...LA MULTI ANI, Nadia Comăneci!!!,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de mihaela la data de Sam Noi 12, 2016 5:42 pm

Cea mai buna gimnasta din toate timpurile


Zambeste...maine va fi o zi ce inima iti va incalzi  inima
Te am si te mai vreau pupicili
avatar
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14370

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Sam Dec 31, 2016 11:53 am

Azi e aniversarea unuia din actorii mei de suflet! La mulți ani, Anthony Hopkins!!!

A jucat in peste 100 de filme, seriale de televiziune si piese de teatru. Iată o selecție din filme:

A Flea in Her Ear (Un purice în urechea ei), 1967
Hamlet, 1969
Danton, 1970
When eight Bells Toll, 1971
A Bridge Too Far, 1977
The Elephant Man (Omul elefant), 1980
The Bunker, 1981
The Bounty, 1984
The Good Father, 1985
The Silence of the Lambs (Tăcerea mieilor), 1991
Howard's End, 1992
Dracula (1992)
The remains of the Day (Rămășițele zilei), 1993
Shadowlands, 1993
Legends of the Fall (Legendele toamnei), 1994
Nixon, 1995
Surviving Picasso, 1996
The Edge 1997
Amistad, 1997
Masca lui Zorro (1998)
Meet Joe Black (Faceți cunoștință cu Joe Black), 1998
Instinct, 1999
Titus, 1999
Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)
Hannibal, 2001
Hearts in Atlantis, 2001
Red Dragon, 2002
The Human Stain, 2003
Alexander, 2004
The World's Fastest Indian, 2005
Bobby, 2006
All the King's Men, 2006
Fracture, 2007
Beowulf (2007)


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Sam Dec 31, 2016 12:03 pm

Premii

1973, BAFTA - cel mai bun actor,Război și pace
1976, Emy- cel mai bun actor, The Lindbergh Kidnapping Case
1981, Emmy- cel mai bun actor în miniserie, The Bunker
1987, ACE - actor în film/miniserie, Mussolini:The Decline and Fall od II Duce
1987, Festivalul Internațional de film de la Moscova - cel mai bun actor, 84 Charing Cross Road
1991, BSFC - cel mai bun actor,Tăcerea mieilor
1991, NBR - cel mai bun actor,Tăcerea mieilor
1991, NYFCC - cel mai bun actor,Tăcerea mieilor
1992, Oscar- cel mai bun actor în rol principal, Tăcerea mieilor
1992, Sant Jordi - cel mai bun actor străin, Tăcerea mieilor
1992, Saturn - cel mai bun actor, Tăcerea mieilor
1992, BAFTA - cel mai bun actor, Tăcerea mieilor
1992, KCFCC - cel mai bun actor, Tăcerea mieilor
1993, LAFCA - cel mai bun actor, Shadowlands
1993, NBR - cel mai bun actor, Shadowlands
1994, BAFTA - cel mai bun actor, Shadowlands
1994, KCFCC - cel mai bun actor, Rămășițele zilei
1994, DFWFCA - cel mai bun actor, Rămășițele zilei
1994, ALFS - cel mai bun actor, Rămășițele zilei
1994, KCFCC - cel mai bun actor, Rămășițele zilei
1994, David - cel mai bun actor, Rămășițele zilei
1994, SEFCA - cel mai bun actor, Rămășițele zilei
1995, Bronze Wrangler - alături de Edward Zwick, William D. Wittliff, Brad Pitt, Legendele toamnei
1998, BFCA - cel mai bun actor în rol secundar, Amistad
2006, Hollywood Film Award - cea mai bună distribuție a anului, Bobby


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

La mulți ani, Mr. Bean!

Mesaj Scris de Donna la data de Vin Ian 06, 2017 11:00 am


Celebrul actor de comedie Rowan Atkinson s-a născut pe 6 ianuarie 1955, în Consett, Comitatul Durham, Anglia.

Atkinson a studiat inginerie electrică la Universitatea din Newcastle, iar apoi la Oxford (Queen’s College), începându-și cariera de actor comic la Edinburgh Festival Fringe.

Actorul a devenit celebru datorită personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat într-un serial TV omonim.

Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanică între anii 1990 şi 1995, şi a fost preluat de televiziunile din peste 200 de ţări.

Mr. Bean, personajul creat de el, „un copil mare într-un corp de adult”, este celebru pentru gafele sale şi se exprimă cel mai adesea prin onomatopee, poartă acelaşi sacou din stofă uzată, pantaloni prea scurţi şi nu se poate despărţi de Teddy, ursul său din pluş, care îi este şi confident.


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Vin Ian 06, 2017 11:31 am,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Donna la data de Dum Ian 08, 2017 9:54 amPe 8 ianuarie 1942 se năștea Stephen Hawking, cel pe care  multi il considera cel mai mare om de stiinta de la Albert Einstein incoace, o figura demna de a fi inclusa in galeria marilor savanti ai lumii, alaturi de Galilleo Galilei, Isaac Newton sau Giordano Bruno. Scepticii, in schimb, l-au catalogat nebun iar declaratiile sale, uneori socante, i-au atras mai nou oprobiul bisericii. Cine este, insa, omul Stephen Hawking si care sunt ideile care l-au adus in centrul atentiei oamenilor din toate colturile lumii vom incerca sa aflam, alaturi de voi, in cele ce urmeaza...

http://www.descopera.ro/descopera-misterele-universului/7419924-stephen-hawking-geniul-care-l-a-infruntat-pe-dumnezeu


,,Amintește-ți uneori că pe jumătate ești apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.''
              Margaret Atwood (1939 -    )
avatar
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22583

http://forumulalbastru.forumz.ro

Sus In jos

Re: Personalitatea zilei

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 6 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum